Responsive Webdesign

Een website begint met een goed concept en uiterlijk. DoorDarius maakt het heel eenvoudig. U geeft aan wat u wilt. DoorDarius maakt uw website, geheel volgens uw wensen.

ef539a41b69f8f34249706da20f48fa9_f146

Responsive webdesign

Tegenwoordig hoor je op het internet zoveel over responsive webdesign. Ook DoorDarius maakt zijn websites tegenwoordig responsive afhankelijk van uw wensen.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is het optimaliseren van websites voor verschillende apparaten en schermgroottes zodat website er overal optimaal uit ziet.

Meer dan alleen schalen

Bij responsive webdesign denken veel mensen alleen maar aan een website schalen voor mobiele telefoons. Dit is echter niet het geval. Uiteraard zijn telefoons een groot onderdeel van responsive webdesign, maar wat DoorDarius voor u kan betekenen is veel meer dan alleen een website kleiner maken.

Responsive webdesign is niet alleen het weglaten van onderdelen maar de kunst van het aanbieden van de juiste content voor ieder apparaat.

Een gebruiker op een telefoon is bijvoorbeeld op zoek naar andere gegevens dan een gebruiker die thuis achter zijn computer zit en een klant die ‘s avonds op de bank zit met een tablet kijkt weer anders naar uw website.

Heeft u op dit moment nog nauwelijks mobiele bezoekers?

Dit kan komen omdat uw website niet goed zichtbaar is op bijvoorbeeld een mobiele telefoon en gebruikers gedwongen worden de website te bekijken op een computer.

Toekomstgericht

Omdat een responsive website zich schaalt naar de grootte van het scherm is uw website ook bestand tegen de toekomst: mocht er een apparaat bijkomen met een apart schermformaat dan zal deze er daar ook goed uit zien.

En mocht het in een later stadium toch blijken dat er een apart formaat nodig is? Dan kan de website eenvoudig en snel worden aangepast!

Kortom:

  • Uw website zal er goed uit zien op alle apparaten, van een groot desktop scherm naar een mobiele telefoon
  • De website is toekomstbestendig: als er later aanpassingen nodig zijn, dan kunnen deze makkelijk worden gemaakt.
  • U bespaard tijd en geld omdat er nu rekening wordt gehouden met verschillende apparaten in plaats van in een later stadium.